Μermaid tears earings

Wednesday, August 31, 2011

   Σήμερα σας έχω κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ. Ένα ιδιαίτερο υλικό, το sea glass, το οποίο συνδύασα με χαλκό. Το αποτέλεσμα αυτά τα όμορφα χειροποίητα σκουλαρίκια!!!

   Sea glass, ένας θησαυρός που μας δίνει η φύση. Τα βρίσκουμε στις παραλίες, είναι μικρά κομμάτια από γυαλί.  Συνήθως προέρχονται από μπουκάλια και διάφορα σκεύη τα οποία έχουν πεταχτεί στη θάλασσα πριν πολλά-πολλά χρόνια.
   Τα αληθινά  sea glass είναι πραγματικα εκπληκτικά!!!!!! 
Τα καλύτερα από αυτά είναι εκείνα που είναι λεία, στρογγυλεμένα, έχουν μια υπέροχη παγωμένη όψη και μερικές φορές έχουν μείνει στη θάλασσα ή στις λίμνες για περισσότερο από έναν αιώνα!!!!! Αυτά τα μικρά διαμαντάκια έχουν σπάσει και τριφτεί αρκετές φορές έως ότου τα βρούμε να γυαλίζουν πάνω στην άμμο. 
  Υπάρχουν και αυτα που είναι κατασκευασμένα απο τον άνθρωπο, δεν συγκρίνονται βέβαια με τα αληθινά. Οι διαφορές τους είναι τεράστιες, θα τα βρείτε πιο ομοιόμορφα χωρίς ατέλειες εφόσον έχουν λειανθεί μηχανικά και τείνουν να έχουν λιγότερο παγωμένη όψη.  

  "Tα δάκρυά της γοργόνας" όπως αλλιώς λέγονται από ένα παλιό μύθο, συνήθως χρειάζονται ώρες αναζήτησης στην ακροθαλασσιά για να τα βρείτε. Σίγουρα όμως, εάν επιμείνετε στις απέραντες ελληνικές παραλίες, θα ανακαλύψετε τα πιο εντυπωσιακά από αυτά. Τα συγκεκριμένα δεν γνωρίζω από που ξεκίνησαν το ταξίδι τους, αλλά μπορώ να σας πω που βρέθηκαν, στην Πάργα τον Αύγουστο το 2011 από δύο αγαπημένα μου πρόσωπα.

Το ταξίδι τους δεν τελειώνει εδώ!
Τώρα ξεκινά ένα νέο ταξίδι...

6 comments

  1. Tulaxiston tora ksero ti bori na gini me tis petres pu exo mazepsi apo tis diakopes mu tosa xronia....... omorfo ke prototipo skulariki.....

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστώ! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!

    ReplyDelete
  3. πάρα πολύ όμορφα!!!πολύ ιδιαίτερα!!!μπράβο!!!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. πολύ όμορφα είναι τα σκουλαρίκια σου...και εμένα μου αρέσουν τέτοιες κατασκευές .. στον ελεύθερο χρόνο μου φτιάχνω κοσμήματα, αλλά είμαι σε αρχάριο επίπεδο!

    ReplyDelete

 

About us

 
Thank you for visiting our Blog!

We are Elena and Alex an artist couple who love to design and make one of a kind colorful jewellery in our home studio in Ioannina, a small city of Greece.

Becoming an artist has been an evolving process for us both and now has become a passion.
Our inspiration mostly comes from the natural beauty around us, the sunsets and the beautiful colours of our country.



My Etsy Shop

More Of My Creations

www.flickr.com
craftlet's items Go to craftlet's photostream

Blogroll